+ нα'ƨ ƨтʋʋяʏ
Disclaimer.



Diary Tutorials


WELCOME TO MY BLOG

Hi, I'm Hafiezul Zikry/HA for short

15teen in 2012

ENJOY !

Contact | Facebook


Stalker.


Followers.

Credits.


This blue grey templates made by Ainabillah Shafie. The photogenic pictures taken at WeHeartit. Thanks to Rinaa for the cursor freebies. I am proud to use Colour Choose to

Powered by Blogger.com.








Tutorial Membuat Kotak Blockquote di Blogskin

Hey hey there, Assalamualaikum and selamat petang. Ok lah jom kita buat blockquote di blogskin.. Ehh japp kalau korang tak tahu blockquote tu ape,korang tengok pic bawah ni. Tu la die


Ok cara nak buat adalah begini.
1. Pergi >> Template
2. Then korang serentak click CTRL + F dan search for code blockquote {
3.Ok then korang copy code ni

background-image:url(http://2.bp.
blogspot.com/-JBaDRUvbZ-Y/TnmzYS6IeJI/AAAAAAAABis/WGmjjVZJOM0/s1600/bihapurple.png); -moz-border-radius-topleft: 10px; -moz-border-radius-bottomright: 10px; padding: 6px; Border: 3px solid #FF0080; margin:1em 20px; }


4. Then korang paste BAWAH code blockquote {
5. Preview & Save. Klau tak jadi bagitahu kat Comment Ok?


6. Ni ada freebies background untuk korang. Gantikan dengan tulisan merah tadi







http://4.bp.blogspot.com/-g2r5tqFxdko/Tx7Jlu-mxbI/AAAAAAAAAC0/07o_smnU9Hk/s1600/bintik2.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-3WK39nHIfCo/TxZTBO_YVAI/AAAAAAAACKg/BiAnGQHhOFk/s1600/pasteldots.gif





http://2.bp.blogspot.com/-sEQD2UpY6kI/TxZUDLR_W7I/AAAAAAAACKw/WHT99QWJdjw/s1600/pasteldots1.gif





http://4.bp.blogspot.com/-5IY_sQNdtu4/TxZUWOeZt2I/AAAAAAAACK4/-y2W_0FftWA/s1600/pasteldots3.png

Kalau ada ambik bagitahu kat Comment Ok?